Hvem er Byrjendur?

Byrjendur er et åndsfællesskab (se fodnote) bestående af omkring 7 moderne hedninge (i alderen fra 24-50) primært fra Danmark. Siden slutningen af 2015 har vi arbejdet på at skabe en grundstamme til dette åndsfællesskab. Med udgangspunkt i Hefjendurs principper og værdier (se hefjendur.dk) skabte vi dette nye og selvstændige åndsfællesskab – en datter af Hefjendur. Byrjendur blev endelig til den 9. december 2017 men det er endnu ikke umuligt, at få lov at blive en del af åndsfællesskabet, da vi er åbne overfor nye potentielle åndsfæller, der besidder værdierne, viljen og vedholdenheden. Vi er en del af Forn Siðr og har været det fra starten. Kult og overordnet planlægning er fordelt på de mest aktive i fællesskabet og resten fordeles naturligt alt efter, hvem der tager initiativ og evner at løfte opgaven.

Oprindeligt blev Byrjendur skabt, da mange folk viste interesse for Hefjendur, som kun tager ganske få nye folk ind hvert år, for at bevare en stærk sammenhængskraft. Byrjendur er et eksperiment - hvad vi faktisk anser alle moderne fællesskaber for at være. Det skal forstås på den måde, at vi agter at igangsætte, vælge en retning og følge udviklingen, men ikke tvinge en grundidé ned over det der udvikler sig i en anden retning end hvad der først var tænkt, så længe det handler om forbindelsen mellem Magterne, Jorden og Folket og så længe de overordnede værdier er på plads.

Fodnote: Åndsfællesskab bygges omkring en fælles tilgang til et åndeligt værdisæt, herunder hellig skik, moral, etik og æresbegreber samt en fælles åndelig målsætning.